Persbericht

                  Persbericht

Klaas Korterik Schildersbedrijf zuivert eigen verfspoelwater
Schildersbedrijven en verfspuiterijen worden door toename van watergedragen verven steeds vaker geconfronteerd met problemen rondom een verantwoorde verwerking van verfspoelwater. Klaas Korterik Schildersbedrijf heeft kort geleden een compacte zuiveringsinstallatie in gebruik genomen om zelf dit afvalwater verantwoord te verwerken.
Milieubewust ondernemen staat bij Korterik hoog in het vaandel. Bij het reinigen van o.a. kwasten, (vacht) rollers, spuitapparatuur en emballage worden vele liters (drink) water chemisch vervuild. ‘Wij vinden het niet meer van deze tijd om dit spoelwater zomaar door de gootsteen bij de klant of hier aan het bedrijf weg te spoelen en hebben daarom gekozen voor een eigen spoelinstallatie’ aldus Klaas Korterik. ‘Toen ik het apparaat tegenkwam was de keus dan ook snel gemaakt’
In de spoelmachine wordt het afvalwater verzameld en verwerkt tot helder water en slib. Na filtering wordt het water in het geïntegreerde voorraadreservoir opgevangen voor hergebruik. Met dit waterrecycling principe worden ook nog eens vele liters water bespaard.
Het goed inzamelen en scheiden van het afval was altijd al belangrijk voor het bedrijf.
Voor het verfspoelwater heeft Klaas Korterik nu ook de juiste oplossing in huis en loopt daarmee in de schilderswereld voorop.

 


Bel direct
Vestiging